Forsiden

HBF

Medlemmer

Presentasjoner

Flyveplan

Resultater

Arkiv

Linker

Kontakt oss

 

 

 

Knut Austreim

 

 

 

 

Austreim ved due slaget

 

 

 

GRUPPEMESTER GRUPPE  9 ,Haugesund 2007

Gruppemester 2007 i Gruppe 9 ble Knut Austreim  i tillegg ble han Mellomdistanse,Langdistanse og Ungduemester  Hele fire titler på samme sesong er sjelden vi opplever i Gruppe 9 hvor kamp om de gjeve trofene er knallhard. Knut begynte med brevduer i  1972. Har vært delvis passiv i slutten av 80 og i 90 årene, men har gjort et aktivt comeback fra 2000 etter bygging av eget hus og nytt dueslag i luksusklassen.  I dag er  Knut gruppekasserer og gjør en fantastisk jobb som forselger på klubbhuset hver eneste mandag året rundt.
Knut samler ikke på skrot  og  duene vektlegges å ha en god utstillingstandard som han mener også blir gode flyvere.

 

Hva var det som fikk deg til å begynne brevduer?

Det som fikk meg til å begynne med brevduer var at jeg var med en klassekamerat hjem fra skolen ( Rune Berg ) og fikk der se duehuset og duene til hans eldre bror. Dette var lenge før Rune selv fattet interesse for brevduer. Jeg regner med at dette var i 1969 og duehus ble påbegynt, men dette ble aldri ferdig. Interessen slapp imidlertid ikke taket og det ble startet opp med ett par duer i 1972, og siden den gang har jeg hatt brevduer.

 

Kan du beskrive slaget ditt?

Slaget mitt i dag er på ca 17,5 kvm. og er 4,60 meter langt og 3,80 meter bredt med tillegg av 2 volierer. Slaget er inndelt i 3 rom + forgang. I fronten som vender mot øst er det  flyveslag og ungdueslag, mens det i bakkant er avlsslag og en forgang hvor jeg har montert 3 avlsbokser for spesielle par.

 

Hvilke stammer har du og hvem flyr best hos deg?

De stammene som flyr hos meg for tiden er en del gammelt Vermote / Jørgensen stoff samt duer etter en hann fra Michael Thuesen Larsen i Danmark. I tillegg har jeg duer av Deweerdt, Jef de Wilder, Henning Jørgensen og Steeven van Bremen avstamning.

 

Hvilke system/metode flyr du etter, har du noe triks?

Jeg har stort sett pleid å fly det naturlige systemet, men prøvde meg på totalsystemet i 2007, men kom sent i gang med dette, og når jeg først kom i gang ble slippene utsatt på grunn av dårlig vær, slik at jeg ikke fikk testet dette skikkelig. Ellers har jeg vel ingen spesielle triks, men prøver å plukke de duene som er best form på de enkelte slippene.

 

Hvilke faktorer mener du bør vektlegges for å lykkes i brevduesporten?

Faktorer som jeg mener bør vektlegges er først og fremt å ha et godt velfungerende slag når det gjelder lys og luft. Dette for å få duene i best mulig form.  Deretter må en ha gode duer. Disse må trenes mye og duene trenes ca 10 ganger før voksendueslippene og ca 20 ganger før ungdueslippene på avstander mellom 10 – 30 km., gjerne i små grupper etter hvert, og hvis jeg få tid til det enslipp for å bygge opp duenes selvstendighet samt redusere faren for rovfuglangrep.

 

Hva vektlegges hos avlsduene og sammensettning av disse?

Når jeg setter sammen mine avlspar prøver jeg å utligne forskjeller, for eksempel en stor hann settes i sammen med en liten hunn for gjerne å få middels store duer da jeg mener disse er best egnet både på slipp og utstillinger. Videre studerer jeg stamtavlene til duene og forsøker å sette duer beregnet på langdistanse i sammen og duer beregnet for kort – mellomdistansen i sammen. I tillegg prøver jeg å få til noen par beregnet til utstilling, men alle duene skal kappflys.

 

Du gløder for utstilling og har deltatt på dommerkurs, hvorfor er
utstilling så viktig for deg?

For meg er det å drive med brevduer en helårshobby, og da er jo utstillinger en naturlig vinteraktivitet. For å kunne oppnå resultater på utstillinger kreves det at duene får optimalt stell året rundt. Jeg forsøker å ha duene ute til midten av januar for å beholde en god muskulatur på dem. I tillegg må de bades med jevne mellomrom, ca hver 14 dag, for å holde fjærdrakten myk , ren og glansfull. Duene må også holdes nede i vekt og ikke bli for feite, og dette gjøres ved å tilsette ca 1/3 bygg eller renseblanding i det vanlige flyveforet fra midten av desember og fram til avlssesongen starter. 

Jeg kan jo ikke stikke under en stol at jeg liker å sitte og se på vakre tillitsfulle duer, som har god beinbygning, flott rygg og fine vinger, og som lar seg håndtere uten at de vrir og vrenger på seg for å slippe unna.

 

 

 

Blå ternet han nr: 13504-01  Vermote / Steeven van Bremen. Den er far til gruppevinner Røros 2 og far til gruppevinner Gaustadtoppen ungduer 2007.

Blå han nr: Dan-055-04-1240  Michael Thuesen Larsen. Den er far til gruppevinner Midtleger ungduer 2006, Gaustadtoppen voksne duer 2007, og dobbel gruppevinner fra Hamlagrø + Stadt 2007.